ARTIKELEN

Artikelen per rubriek

Artikelen per onderwerp


Zoek op trefwoord


ARTIKEL

Snel slank en fit met hippe bootcamp training‘IN 6 WEKEN EEN KLEDINGMAAT KLEINER’

Wat maakt bootcamp training zo populair? Personal trainer Rolien Scheepbouwer geeft 5 redenen waarom steeds meer vrouwen zich buiten laten drillen.

Tekst: © Rolien Scheepbouwer

Bootcamp training is een van de nieuwste fitness hits. Vooral onder vrouwen die een hekel hebben aan de sportschool is bootcamp populair. Hoe dat komt? Hier zijn 5 redenen om ook nu te beginnen met bootcamp training:

 

1 Met bootcamp training haal je het allerbeste uit jezelf

Bootcamp training is een stevige, bijna militaire workout, waarbij je je laat drillen in de buitenlucht tot je erbij neervalt. De bootcamp trainingsmethode is overgewaaid uit het Amerikaanse leger. Soldaten moesten in stevig tempo intensieve oefeningen doen voor het hele lichaam om in korte tijd zo sterk en fit mogelijk te worden. Nederlandse trainers hebben van deze militaire drilsessies een recreantenversie gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn dat je bij bootcamp wordt uitgescholden of vernederd, maar reken er wel op dat je tot het uiterste wordt gepusht. Het is echt keihard werken. Daarbij is het bij bootcamp een enorme stimulans dat je in groepsverband traint, je buurvrouw heeft het net zo zwaar als jij. Doordat je elkaar motiveert, houd je het langer vol en haal je het allerbeste uit jezelf.

 

2 Bootcamp training is zo gevarieerd dat zelfs jij het volhoudt

Bootcamp is een pittige combinatie van cardio- en krachttraining in de openlucht. De training gaat altijd door, weer of geen weer. Basisoefeningen als pushups, squats, situps, jumping jacks en lunges worden bij bootcamp in hoog tempo afgewisseld met kikkersprongen, spring- en hurkoefeningen, sprintjes, en hardlopen. Alles wat je onderweg tegenkomt aan bankjes, boomstammen, trappen, of klimrekken wordt hierbij gebruikt, maar ook het lichaamsgewicht van je medebootcampers.
Er zijn legio varianten van bootcamp, dat maakt het ook zo leuk. Zo heb je Bootcamp 4 Babes: voor vrouwen die gericht benen, billen en buik willen trainen. Je kunt Early Bird Bootcamp doen: sporten bij het ochtendgloren. Of wat dacht je van de 8 Weeks 2 Fabulous Bootcamp: twee keer in de week trainen, drie lichaamsmetingen, een voedingsplan, plus persoonlijke begeleiding. Kickboks Bootcamp kan ook, of zelfs Yoga Bootcamp. En dan is er natuurlijk nog de originele, loodzware Military Bootcamp voor wie het niet extreem genoeg kan zijn.

 

3 Met bootcamp training word je supersnel slank en fit

Bootcamp is een zeer effectieve trainingsmethode om snel een strak lijf te krijgen. Als je flink je best doet, verbrand je algauw zo’n 600 calorieën per uur. Dat is dus snel kilo’s kwijtraken. Maar ook je conditie gaat met sprongen vooruit. Wetenschappers van de universiteit van Wisconsin ontdekten bij een experiment dat je bij bootcamp op 77 tot 91 procent van je maximale hartslag traint. Volgens de American College of Sports Medicine is dit precies de juiste snelheid om je cardiovasculaire conditie te verbeteren. Bovendien neem je sneller en meer zuurstof op, doordat je lekker buiten in de openlucht bezig bent. Ook zorgt bootcamp voor meer coördinatie, spierkracht, souplesse en explosiviteit. De beloning is een mooi atletisch en slank lichaam. Bij twee tot drie keer per week een uur bootcamp kun je in zes tot acht weken tijd al een kledingmaat kleiner aan, en als het meezit wel twee kledingmaten kleiner!4 Bootcamp training kun je doen op je eigen trainingsniveau

Bootcamp is er voor alle trainingsniveaus. Er zijn bootcamp lessen voor beginners, half gevorderden, gevorderden en sterk gevorderden. Dat maakt deze trainingsvorm voor iedereen geschikt. Mits je geen blessures of lichamelijke aandoening hebt natuurlijk. Bootcamp is ook handig voor vrouwen met een druk leven, want je kunt trainen op de tijd die jou uitkomt. Je geeft gewoon online via de kalender aan wanneer jij mee wilt trainen.

 

5 Bootcamp training is voor iedereen betaalbaar

Je hoeft bij bootcamp geen grote investeringen te doen in je sportoutfit. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar goede sportschoenen en sportkleding die vies mag worden. Je zit bij bootcamp bovendien niet vast aan dure en langdurige sportschoolabonnementen. Bij de meeste bootcampclubs koop je een strippenkaart die je alleen gebruikt als je traint - bootcampen kan al vanaf € 8,50 per keer. Alleen daarvan word je al vrolijk!Bikini bootcamp op Ibiza?
Wil je in bikini shape komen met andere vrouwen uit de hele wereld? Dan kun je deelnemen aan een meerdaagse Bikini-Bootcamp in Mexico of op Ibiza. Kijk voor meer informatie op Amansala.com.

Bootcamp in Nederland?
Kijk op Thebootcampclub.nl (met de meeste varianten en locaties), Bootcampnederland.nl of Parkbootcamp.nl (alleen voor Amsterdam) voor meer informatie.

Gratis bootcamp?
Je kunt een week lang bootcamp gratis uitproberen in de maand april 2011. Kijk snel op Fitnessinholland.nl. 


Bron
Fitness Matters, 2008, 14: 6-9.

Rolien Scheepbouwer. All rights reserved ©. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur is het niet toegestaan dit artikel, of enig onderdeel daarvan, openbaar te maken en/of te (doen) verveelvoudigen.

GEPLAATST: 19-4-2011


OVERZICHT ARTIKELEN | RUBRIEK: BEAUTY | REAGEREN | DEEL DIT ARTIKEL

REACTIES

Geplaatst door: op: 01-01-1970


ADVERTENTIE